За скільки часу можна вивчити англійську?

За скільки часу можна вивчити англійську мову: поширені міфи і реальні факти

Рекламні проспекти і мерехтливі банери в Інтернеті запевняють, що іноземну мову можна освоїти за тиждень, два, місяць, 99 днів. Терміни називаються різні, але суть подібних оголошень однакова: нам обіцяють небачені результати за мінімальний період. Давайте розберемося, чи варто вірити райдужним обіцянкам або вони - не більше, ніж грамотний маркетинговий хід?

Відразу обмовимося: навіть «нейтіви» (носії) не володіють усіма нюансами лексики і граматики, сленгу і жаргонізмів. Тому сам вираз «опанувати іноземну мову досконало» виглядає дещо суперечливо. До того ж, будь-яка лінгвістична система постійно розвивається і змінюється, тому навчатися новим словами та фразеологізмів доведеться протягом усього життя.

Що стосується конкретних термінів, то тут все залежить від початкового рівня. «Підтягти» іноземний з Intermediate до Upper-Intermediate простіше і швидше, ніж почати вивчення «з нуля».

Популярні помилки, пов'язані з вивченням іноземної

Щоб зрозуміти, за скільки часу дійсно можна вивчити англійську мову, давайте для початку розвінчаємо кілька поширених в цій сфері помилок. Отже, почали.

Міф № 1: щоб вивчити іноземну мову достатньо місяць провести в іншій країні / зануритися ненадовго в іншомовне середовище. Безумовно, такий підхід дасть свої плоди - дозволить поповнити словниковий запас і вдосконалити навички спілкування - але він абсолютно точно не допоможе засвоїти всю лінгвістичну систему!

Міф № 2: техніка 25-го кадру і прискорені навчальні методики працюють. Мало того, що подібні методи небезпечні для психіки, так засвоєна інформація ще й не відкладається в довгостроковій пам'яті. А це означає, що все вивчене дуже скоро забудеться. Так чи варто даремно платити гроші?

Міф № 3: якщо ви не почали вчити іноземну в юності, робити це в зрілому віці вже пізно. Звичайно, з роками нові знання дають дещо складніше, але говорити про нездатність навчатися було б помилково.

Ну а тепер - про те, що дійсно працює і скільки років реально потрібно для вивчення англійської

Освоєння іноземної мови - завдання, на реалізацію якої піде тривалий час

Найкраще процес навчання іноземної ілюструє висловлювання автора книги «Як працювати по чотири години на тиждень», Тімоті Ферріса: «Для вивчення будь-якої мови на 80% необхідно 6 місяців, для знання на 100% необхідно 10 років». І це дійсно так. Щоб «переступити» з одного ступеня на іншу, потрібно в середньому півроку. А вчити мову і вдосконалювати свої письмові та комунікативні навички можна все життя.