CELTA повністю онлайн: часті питання

Через пандемію COVID-19, багато шкіл та центрів по всьому світу не мають змоги проводити курси CELTA, де викладачі проходять практику в приміщеннях центра..

ILC, разом з Cambridge Assessment English, домовились про можливість проведення 100% онлайн курса CELTA з повною зайнятістю. Тому ми підготували відповіді на найчастіші питання про цей формат курсу. Тож почнемо!

Чим повністю (100%) онлайн CELTA відрізняється від CELTA Online?

CELTA Online існує вже багато років та є змішаним навчальним курсом. Більша частина роботи виконується в режимі онлайн, шляхов виконання завдань на платформі та подальшого отримання письмового відгуку від викладача. Компонент викладацької практики має бути виконаний особисто (оффлайн) в Авторизованому Центрі Assessment English.

Нова повністю онлайн CELTA більше схожа на курс з повною зайнятістю (full-time), але проводиться в онлайн-середовищі. Це значить, що заняття проводяться викладачами CELTA, які працюють з цією конкретною групою студентів, в режимі онлайн, і викладацька практика також виконується онлайн. Крім того, ви зв'язок з вашими тренерами протягом дня і вам не потрібно чекати їх письмового відгуку про більшість робот і завдань, які ви виконуєте.

Яка онлайн-платформа використовується для начитки і викладання?

Центр має вирішити, яку платформу вони хочуть використовувати. Більшість центрів обирають Zoom, оскільіки це одна з найзручніших платформ, і більшість кандидатів користуються нею для навчання свої студентів, тому багато з них почуватимуться комфортно на ній.

Як довго буде доступна повністю онлайн CELTA?

На цей момент Кембридж дозволив проводити повністю онлайн курси CELTA з початком курсу до 30 червня 2021 року, і ми не знаємо, чи буде існувати такий формат після цієї дати, тож це достатньо унікальна можливість!

Які переваги повністю онлайн CELTA?

Одна з основних переваг цього нового формату - те, що ви можете дізнатися про принципи комунікативної методики, попрактикувати їх застосування і робити це з групою інших викладачів і досвідчених тренерів. Матеріал, який подається на заняттях, залишається тим самим, але викладачі, які проходять курс повністю онлайн, краще зрозуміють, як такі принципи можуть бути використані не лише в звичайному класі, а й в онлайн-середовищі. Це сильно відрізняє повністью онлайн курс CELTA від інших форматів, а враховуючи той факт, що світ викладання змінюється - це відмінний спосіб підлаштуватися під ці зміни. Крім того, тепер це можно зробити з дому :)

То чи можна поєднати цей курс з роботою на повну ставку?

Відповідь на це питання - ні. CELTA - дуже інтенсивний і складний курс, тому неможливо завершити курсову роботу найкращим чином та отримати максимальну користь від нього, коли ви продовжуєте працювати повний робочий день. Під час повністю онлайн CELTA ви маєте бути зайняті 8 годин на день, що включатиме:

  • відвідування занять;
  • викладання;
  • участь у зворотньому зв'язку з практики викладання і сесіях планування уроків, які проводять ваші тренери.

Гарна новина в тому, що ви можете проходити його з дому, тому вам не доведеться витрачати дорогоцінний час на поїздку на роботу, не треба буде розрізати картки і робити десятки копій роздаткових матеріалів для ваших учнів. Це допомогає зекономити час, але недостатньо для того, щоб продовжувати працювати повний день.

Чи визнається повністю онлайн CELTA в усьому світі?

Сертифікат, який ви отримаєте за повністю онлайн CELTA, ідентичний сертифікату, який ви отримаєте за очний курс, якщо виконуєте всі вимоги, а саме:

  • 120 контактних годин (з тренерами під час занять, навчальної практики, зворотнього зв'язку, планування уроків та індивідуальних консультацй)
  • 6 годин спостереження за уроками досвідчених викладачів
  • 4 письмових завдання

Як і очні курси, повністю онлайн CELTA оцінюється представником Кембриджу - це ще раз доводить, що якість курсу відповідає кембриджським стандартам.

Чи відрізняється оцінювання викладачів під час повністю онлайн CELTA?

Ні, не відрізняється. На цьому курсі проводиться безперервне оцінювання, що базується на портфоліо уроків, які викладають кандидати, і письмових завданнях, які вони виконують. Уроки оцінюються за тими самими критеріями, що й під час очного курсу.

Тож завдяки повністю онлайн CELTA ви можете продовжувати професійно розвиватися і відкривати нові кар'єрні перспективи цього літа, не виходячи з дому! Давайте користатися цією унікальною можливістю!