Як успішно скласти ЗНО з англійської мови?

Зовнішнє незалежне оцінювання – вирішальний момент у житті випускника, адже від його результатів залежить можливість не просто вступити до бажаного ВНЗ, а й навчатися на бюджетній основі, зекономивши значну суму грошей. А отже, наступні 4 чи 6 років життя визначаються варіантами, відміченими під час кількох тестів. Іноді навіть 1 бал може стати вирішальним.

Для багатьох особливою проблемою стає ЗНО з англійської, оскільки рівень викладання іноземної мови в школі, здебільшого, недостатній, а програма не спрямована на необхідну спеціальну підготовку до формату екзамена.

То що ж потрібно знати про ЗНО 2019 року? Чому стається так, що учні з високим рівнем знань отримують низький бал? Як максимально ефективно та результативно підготуватись до ЗНО з англійської? Відповіді на наведені питання ви знайдете нижче в цій статті.

Які завдання в ЗНО з англійської мови?

У 2019 році екзамен буде містити 59 завдань різних форм та складатися з чотирьох частин:

  1. «Розуміння мови на слух (аудіювання)» (16 завдань);
  2. «Читання» (22 завдання);
  3. «Використання мови» (20 завдань);
  4. «Письмо» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Загалом на виконання завдань буде відведено 150 хвилин.

Тест ЗНО у 2019 році буде розрахований на два рівні володіння мовою - В1 і В2, тобто Intermediate та Upper Intermediate відповідно. Складність екзамену залежить від рівня вивчення англійської мови у школі — випускники загальних шкіл складатимуть тест на рівні B1, а шкіл з поглибленим вивченням англійської — B2.

Як підготуватись до ЗНО з англійської мови?

Повернемося до нашого питання - чому ж просто знати мову недостатньо, щоб добре скласти екзамен з англійської?

Для того, щоб скласти ЗНО, як і будь-які міжнародні іспити з англійської (наприклад IELTS, TOEFL, кембриджські іспити FCE/CAE/CPE), потрібна СПЕЦІАЛЬНА підготовка. Розбір кожного завдання з регулярним опрацюванням аналогічних, правильний розподіл часу між різними видами тестів, заповнення «пропусків» у знаннях, систематичне повторення інформації, напрацювання потрібної швидкості – це все абсолютно необхідно, щоб скласти ЗНО з англійської на високий бал.

Мало кому з учнів вдається організувати себе та правильно підготуватися, тому вибір найчастіше постає між двома варіантами: репетитор чи школа англійської.

Курс підготовки до ЗНО з англійської, який пропонує International Language Centre (ILC), надасть впевненості при виконанні будь-якого завдання ЗНО з англійської 2019, оскільки воно буде багаторазово розібране і проаналізоване під час курсу. Наші викладачі чудово розбираються в специфіці підготовки до цього екзамену, оскільки самі написали та видали підручник для підготовки до ЗНО під назвою «Exam Booster». Його високо оцінили спеціалісти видавництва Cambridge University Press.

Кваліфікація викладачів ILC підтверджена Кембриджськими сертифікатами CELTA/Delta, які дають право викладати англійську як іноземну в будь-якій країні світу, дотримуючись при цьому сучасної комунікативної методики. Це означає, що для дитини процес вивчення англійської буде водночас цікавим, ефективним та принесе гарантований результат.

Крім того, тренінговий центр ILC навчає викладачів зі всієї України, тому ми змогли зібрати весь досвід вчителів, що багато років працюють зі старшокласниками.

Програма підготовки до ЗНО з англійської в ILC побудована таким чином, щоб дитина не була перенавантажена та встигала якісно засвоїти матеріал: заняття проходять раз на тиждень та закінчуються прямо напередодні ЗНО. Детальна інформація про курс за посиланням: http://ilc.org.ua/courses/zno