10 прийомів, щоб прокачати словниковий запас

Мільйон разів повторюєте слово в надії, що воно викарбується у пам'яті, але все без результату?

Марина Миронюк, директор навчального департаменту ILC, поділилася з нами 10 порадами, як ефективно збільшувати свій словниковий запас та не впадати у відчай

  1. Обирайте найбільш уживані слова, якщо тільки вам не потрібна вузькоспеціалізована лексика. Завжди пам'ятайте, що ви вивчаєте мову для себе, а значить вам в першу чергу необхідний словник, що використовується у типових життєвих ситуаціях. Список можна знайти на сайті:  https://www.wordfrequency.info/free.asp?s=y
  2. Вивчайте не окреме слово, а словосполучення, у якому воно найчастіше зустрічається (наприклад, не 'breakfast', а 'have breakfast'). Ефективніше запам'ятовувати контекст, адже застосовуючи прямий переклад, ви не завжди будете звучати природно.
  3. Одразу використовуйте нові слова. Слово необхідно використати не менше 10 разів, перш ніж воно запам'ятається.
  4. Вивчайте не тільки слово, а і його похідні. Таким чином запас автоматично збільшується одразу на кілька слів. (наприклад, 'different'+ 'difference'+ 'differ')
  5. Читайте і слухайте більше. Так ви частіше будете зустрічати знайомі слова та зможете швидше та впевненіше застосовувати їх у своєму спілкуванні.
  6. Використовуйте картки для запам'ятовування нових слів. Напишіть слово на картці, а з іншого боку - його визначення. Беріть картки з собою і переглядайте, коли є вільний час. Альтернативою цьому методу може стати використання різних мобільних додатків, наприклад, Quizlet.
  7. Вигадуйте асоціацію до слова. Пам’ятайте, чим довше ви думаєте про асоціацію, чим яскравіше образ намалює ваша уява, тим краще запам'ятається слово.
  8. Працюйте не більше, ніж з 8-10 словами за раз, щоб уникнути каші у голові.
  9. Завжди повторюйте новий матеріал. Повторіть слово через добу, потім через тиждень, потім через місяць.​
  10. Експериментуйте. Пробуйте різні способи запам'ятовування і оберіть, які краще працюють саме для вас!

 

Бажаємо вам успіхів і задоволення від вивчення англійської мови та будемо раді зустрічі на курсах англійської в ILC!